Zelenski anunță că Turcia va interzice accesul navelor de război ale Rusiei în Marea Neagră. Clarificările Turciei

Turcia va interzice accesul navelor de război rusești în Marea Neagră, prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Zelenski.

UPDATE Turcia a precizat la scurt timp că nu a luat încă nicio o decizie privind închiderea strâmtorilor sale dintre Mediterană și Marea Neagră pentru marina militară rusă, revine The Guardian.

urcia va opri trecerea navelor de război rusești în Marea Neagră din Marea Mediterană, prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, potrivit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, anunță The Guardian.

Turcia neagă afirmația lui Zelenski
Zelenski a mai spus printr-un tweet că Turcia a promis sprijin militar și umanitar pentru Ucraina.

Turcia a precizat la scurt timp că nu a luat încă nicio o decizie privind închiderea strâmtorilor sale dintre Mediterană și Marea Neagră pentru marina militară rusă – în ciuda unei afirmații anterioare a președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Este prima clarificare oficială după ce Zelenski a declarat sâmbătă că Turcia a fost de acord să închidă căile navigabile navelor de război – ceea ce ar fi fost o mare binecuvântare defensivă pentru Ucraina.

Rușii au omorât cu o navă de război toți soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor
Potrivit Reuters, un oficial turc a declarat că „nu a luat decizia de a închide strâmtorile navelor rusești”.

Dacă s-ar întâmpla, ar reprezenta o încălcarea a convenției pentru statele de la Marea Neagră, conform căreia navele de război au voie să se întoarcă în port în timpul războiului.

Joi, 13 soldați ucraineni au fost uciși pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, la 47 de kilometric de România, după ce a fost bombardată de o navă de război rusească.

Admin