VESTE TRISTA! O gravidă, infectată cu coronavirus, a murit după 11 zile de chin la Terapie Intensivă! „O săptămână se tratase acasă cu paracetamol”

Tânără, în vârstă de 32 de ani, gravidă și infectată cu virusul SARS-CoV-2, a pierdut lupta cu boala după 11 zile de chin la Terapie Intensivă. Medicii s-au luptat să-i salveze viața, însă eforturile lor au fost în zadar.

Organismul femeii a cedat și tot ce au mai putut face a fost să-i declare decesul. În urma morții ei, patru copii au rămas orfani de mamă! Iată toate detaliile!

Tânăra era însărcinată în 24 de săptămâni și se prezentase la unitatea medicală pe 24 septembrie 2021. Cu o săptămână înainte de ajungela spital, aceasta se tratase singură acasă cu paracetamol. După ce i-au făcut mai mult investigații, medicii au ajuns la concluzia că aceasta are o bronopneumonie și au decis să o interneze de urgență. De asemenea, femeia nu era vaccinată anti-COVID.

„Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2:00, cu simptome specifice de Covid-19. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol.

Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid-19”, a declarat Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean, pentru  ebihoreanul.

După ce a ajuns la Maternitate cu sturația oxigenului de 90 la sută, starea de sănătate a început să se degradeze, așa că a fost mutată pe secia de Terapie Intensivă a spitalului Județean din Oradea.

Din nefericire, organismul ei a cedat 11 zile mai târziu. Acum, alți patru copii sunt orfani de mamă. 

„S-a concluzionat pe de o parte că sarcina nu era în pericol, iar pe de altă parte că în scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvării vieţii gravidei faţă de cea a fătului) nu era indicată o cezariană, aceasta putându-i agrava şi mai mult starea”, a mai spus medicul de la Spitalul Județean Oradea. scrie wowbiz.ro

Admin