ULTIMA ORA! Din Păcate Se Cere CARANTINĂ Națională Și Stare De Urgenţă În România..

Se vrea carantină națională și stare de urgenţă în România și se mai spune că dor așa poate fi oprit avântul valului

4 al pandemiei de coronavirus, care a dus ieri România pe locul 6 în lume și 2 în Europa în ceea ce privește decesele provocate de infecția de coronavirus.

Un cercetător spune că în România trebuie decretată stare de urgență și carantină

Cel care spune că trebuie intrat rapid în carantină și stare de urgență este cercetătorul Octavian Jurma.

Acesta este de părere că trebuie să revenim la restricții dure începând chiar de săptămâna aceasta și spune că ”doar așa putem evita 20.000 de cazuri pe zi!”.

Cercetătorul Octavian Jurma spune că ne apropiem de o catastrofă națională, iar autoritățile trebuie să ia măsuri rapid!

Acesta spune că școlile trebuie închise cât mai repede, însă autoritățile au decis recent ca instituțiile de învățământ să nu se mai închidă nici măcar atunci când rata de incidență depășește 6 la mie!

”Până când ținem școlile deschise? Nu este mai simplu să începem să închidem lucrurile care alimentează pandemia, ținând incidența sub 3 la mie? Ăsta este prețul!

Am vrut să ținem lucrurile relaxate și deschise cu orice preț. Ăsta e prețul! Prețul este închiderea școlilor, dacă nu le închidem prețul va fi internarea unui număr tot mai mare de minori în spitale. Ne permitem asta? Ne permitem infectările? Ăsta e singurul lucru pe care ni-l permitem în această pandemie?

La această oră, singurul lucru care r putea preveni 20.000 de cazuri ar fi o carantină națională și inducerea stării de urgență săptămâna asta! Săptămâna asta, pentru că orice măsură pe care o luăm durează 14 zile până când se întâmplă!

Deși 15.000 de cazuri sunt inevitabile. 20.000 de cazuri poate, însă dacă nu luăm măsuri în această săptămână, vom ajunge la 20.000 de cazuri.

Nu știm cât de sus se poate duce pandemia, pentru că niciodată, nicio țară nu a îndrăznit să lase pandemia să evolueze liber cum facem noi! Asumat politic cu orice preț.

Am auzit asta în repetate rânduri din gura unor politicieni care cred că nu înțeleg despre ce vorbesc și nu înțeleg care e prețul pe care-l vom plăti atunci când ei spun că vor ține relaxată și deschisă țara cu orice preț.

Din păcate, la noi, „cu orice preț” înseamnă că nici nu ne vaccinăm, nici nu vrem să testăm, nu vrem să facem absolut nimic din lucrurile care pot limita circulația pandemiei. Lucru pe care toate țările din UE, aproape toate le-au făcut! România e un caz singular!”, a declarat cercetătorul la B1 TV.

Admin