Țara de lângă România care a intrat în stare de urgență de la miezul nopții

Începând de la miezul nopții, Cehia a reintrat în starea de urgenţă. Măsura se va aplica pentru o perioadă de 30 de zile. Restricții tot mai dure apar și în ale state din Europa. Țara din centrul Europei înregistrează aproape 4000 de noi cazuri zilnice de coronavirus.

La miezul nopţii de duminică spre luni a intrat în vigoare o nouă stare de urgenţă la nivel naţional în Cehia, informează presa internațională.

După intrarea în vigoare a stării de urgenţă, Guvernul ceh este abilitat să restrângă libertatea de întrunire a cetăţenilor. În plus, tribunalele vor putea să dicteze amenzi mai mari pentru încălcarea ordinelor sanitare.

Cehia a mai fost în carantină generalizată timp de două luni în acest an. De data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise. 

Guvernul de la Praga a decis să declare starea de urgenţă din cauza „creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19 a fost atins vineri, când s-au înregistrat 3.792 de cazuri. 

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori.

Ce măsuri intră în vigoare de azi

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori.

Companiile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Majoritatea liceelor vor trece la învăţământul la distanţă. 

Admin