Șeful Jandarmeriei Române a încasat ilegal peste 40.000 de lei. Acum este urmărit penal de către DNA

Șeful Jandarmeriei Române a încasat ilegal peste 40.000 de lei. Acum este urmărit penal de către DNA

Şeful Jandarmeriei Române este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare. Prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei, spun surse Observator. Bogdan Enescu nu este singurul vizat de anchetă, ci şi fostul şef al Jandarmeriei Române – Cătălin Sindile – cel care a condus acţiunea jandarmilor de la protestul din 10 august 2018.

Uzurpare a funcţiei – este acuzaţia pentru care este cercetat acum seful Jandarmeriei Române – colonelul Bogdan Enescu. A fost pus oficial sub urmărire penala pentru ca si-ar fi aprobat ilegal peste 900 de ore suplimentare de muncă in perioada Stării de Urgență. Ar fi încasat peste 40.000 de lei.

Alti 40.000 de lei ar fi incasat ilegal, cu aprobarea lui, doi fosti doi sefi din Jandarmerie. Vorbim despre generalul Constantin Florea si Catalin Sindile, adjunctul jandarmeriei romane la momentul protestului diasporei din piata victoriei. Si ei anchetati acum in acest dosar, deschis de Directia Nationala Anticoruptie in urma unei sesizari facute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

Jandarmeria Română a refuzat sa comenteze informatiile, iar Bogdan Enescu, pentru Observator, a negat acuzatiile. Surse din cadrul anchetei spun ca, saptamana viitoare, cel mai probabil joi dimineata, cei 3 vor fi citati la sediul dna pentru a da explicatii in fata procurorilor.

Admin