Se taie tot, de la vouchere la sporuri şi salariile profesorilor 

Guvernul ar urma să „îngheţe” mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de

hrană, sporuri, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor, potrivit unui proiect de OUG confirmat luni seară de premierul Florin Cîţu.

Veniturile bugetarilor ar urma să rămână la nivelul anului 2020, începând din 1 ianuarie 2021, după cum arată o ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa de Urgenţă ar urma să fie dată miercuri de guvern şi ar anunţa „îngheţarea” cuantumului pentru indemnizaţia de hrană, pensiile de serviciu, voucherele de vacanţă.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, după ședința de Guvern, că salariile bugetarilor nu vor fi majorate în 2021 până când nu se va realiza o analiză a „anomaliilor” și „excepțiilor” din legislație.

„Despre angajații din mediul bugetar, nu vor fi tăiate salarii. Vom analiza legislația, pentru că au apărut anomalii și excepții, vom face o analiză amplă și până atunci veniturile vor fi la nivelul lunii decembrie 2020”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizara pensiilor militare.

Admin