Se schimba legea incepand de ASTAZI Ce trebuie sa ai tot timpul in masina pentru a nu primi amenda

Se schimba legea incepand de ASTAZI Ce trebuie sa ai tot timpul in masina pentru a nu primi amenda

Incepand din data de 10 septembrie, legea se schimba. Astfel, soferii nu mai sunt obligati sa aiba in masina polita RCA in format tiparit. Incepand de joi incepand conducatorii auto pot prezenta polita si pe telefon. Deasemene, leagea prevede ca soferii au obligatia sa aiba la ei o serie de acte si obiecte, pentru nu fi amendati.

Cand circula pe drumurile publice, conducatorii auto au obligatia sa aiba la ei atat actele autoturismului, respectiv talonul masinii, cat si actele personale (actul de identitate, de principiu), inclusiv permisul de conducere, document ce atesta faptul ca are dreptul de a conduce acel autovehicul. Cei care nu au aceste documente asupra lor risca amenzi intre 870 si 1.160 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Potribit Codului rutier, soferii “sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege”.

Ce mai trebuie tinut in masina, ca sa nu fii sanctionat la controalele din trafic.

Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate”, mai scrie in legislatia rutiera.

Trusa medicala trebuie sa contina, printre altele, o foarfeca, leucoplast, plasturi, comprese de tifon, ace de siguranta si o folie de supravietuire izoterma.

In cazul in care nu respecta aceasta obligatie, soferul unei masini risca amenzi incadrate in clasa a II-a de sanctiuni (patru sau cinci puncte-amenda), respectiv amenzi cuprinse intre 580 si 725 de lei.

Admin