Se întoarce iarna în România! Cod galben de ninsori și vreme rece

Se întoarce iarna în România! Cod galben de ninsori și vreme rece

Se pare că iarna nu vrea să plece din țară! Primăvara se lasă așteptată, dar temperaturile scăzute, ploile și ninsorile nu vor să se termine.

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis o nouă avertizare de vreme rea de ninsori, viscol și vremea rece. Acesta intră în vigoare la ora 23:00 pe 6 aprilie și expiră miercuri, 7 aprilie, la ora 18:00 și vizează mai multe zone.

Cod galben de vreme rea

Din această seară, vremea rea se întoarce în mai multe regiuni din România. ANM a transmis o informare care intră în vigoare la ora 23:00 pe 6 aprilie și expiră miercuri, 7 aprilie, la ora 18:00.

În acest interval,  va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 3 – 6 grade.

De miercuri, temperaturile scad drastic și se amplifică ploile. Temperatura maximă va fi de 7 – 9 grade, iar cea minimă de -2 – 0 grade. Sunt anunțate și condiții de ceață și brumă și o atmosferă extrem de mohorâtă.

în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ninge și va sufla vântul cu până la 50 – 60 km/h. La altitudini mai mari, rafalele ajung și la 90 km/h și zăpada va fi viscolită.

Ninsori și temperaturi scăzute

ANM a transmis și o a doua avertizare. Aceasta devine valabilă în această seară la ora 21:00 și va expira pe 08 aprilie, ora 10:00.

Sunt anunțate precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului și o vreme deosebit de rece. Primăvara se lasă așteptată și schimbările sunt unele drastice.

”Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte”, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM va anunța dacă există modificări în ceea ce privește valabilitatea codurilor galbene.

Admin