Rareş Bogdan: „Nu cred că soluţia este revenirea la starea de urgenţă, trebuie înăsprite controalele”

Liderul PNL susţine că regulile trebuie respectate chiar prin sancţiuni şi, acolo unde este cazul, trebuie închise şi carantinate zonele care sunt focar.

Rareş Bogdan crede că va fi impusă obligativitatea măştii inclusiv în spaţiile publice din zonele roşii, specialiştii din Guvern trebuie să ia cele mai bune decizii pentru diminuarea efectelor pandemiei.  „Respect pentru Arafat și pentru epidemiologi,dar nu cred că o să ajungem în situația asta.

Nu putem să închidem țară. Trebuie să inasprim serios controalele în locul unde nu se respectă regulile și distanțarea”, a declarat Rareş Bogdan la România TV. „Trebuie să trecem la izolarea unor localități așa au făcut Italia, Spania. Trebuie să ne gândim serios la măsuri prin care să oprim raspândirea. Eu nu sunt un om care să spun că sunt de acord sau nu cu starea de eurgenţă sau altceva.

Cred în opinia specialistilor și colegilor mei care au toate datele. Eu cred că ei o să găsească soluția, dar nucred că e o soluție carantinarea totala a României. După exemplul Italiei, Spaniei, cred că noi putem să luăm exemplul și să facem la fel. Dacă cazurile se înmulțesc, trebuie să introducem și noi purtarea mastii și pe strada în zonele foarte riscante”.

Eroparlamentarul Rareș Bogan este primul politician din PNL care a avansat ipoteza ca alegerile locale să fie amânate. El spune că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei. „Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă. dacă sunt peste 1000 de cazuri zilnic, nu pot fi organizate alegeri”, a subliniat Rareș Bogdan.

Admin