Pe ce dată sunt Sânzienele în 2021? Iată de ce noaptea de Sânziene este una magică

Noaptea de Sânziene este una dintre cele mai importante de peste an. Pe ce dată pică Sânzienele în 2021 și ce trebuie să știi despre această sărbătoare?

Despre noaptea de Sânziene se crede că ar fi una magică și în care se pot întâmpla o mulțime de lucruri interesante, în special pentru cei care țin cont de tradițiile și supersițiile care au legătură cu această sărbătoare.Când pică Sânzienele în 2021?

Pe ce dată sunt Sânzienele în 2021? Tradițiille și obiceiurile pe care să le respecți de Sânziene

Dacă unele sărbători își pot modifica data, Sânzienele sunt sărbătorite în fiecare an pe 24 iunie, astfel că data se păstrează și în 2021. În calendarul creștin ortodox, această sărbătoare poartă denumirea de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, însă în popor este cunoscută sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica. 

Sărbătoarea Sânzienelor este una încărcată de magie, iar foarte multe tradiții și superstiții au legătură în special cu noaptea de

Sânziene, 23 spre 24 iunie 2021. În mitologia românească, Sânzienele sunt reprezentarea unor creaturi magice, care impresionează prin frumusețe și bunătate.

Acesta este motivul pentru care sărbătoarea Sânzienelor are în centrul ei iubirea, fertilitatea și ideea de familie.

Cu toate acestea, legenda spune că deși Sânzienele sunt zânele bune, acesta pot deveni răzbunătoare dacă nu sunt cinstite așa cum se cuvine.

O superstiție veche de sute de ani spune că dacă Sânzienele nu sunt sărbătorite de credincioși, acestea lovesc cu „lanțul Sânzienelor”, aduc suferință și durere, la fel ca Rusaliile, acestea fiind cunoscute ca zâne rele. 

De ce este magică noaptea de Sânziene 2021? Tradiții și supersiții de Sânziene 

Tradiția spune că noaptea de Sânziene este una magică și asta pentru că zânele bune plutesc în aer în noaptea de 23 spre 24 iunie, dansează, se bucură și împart numai lucruri bune în jurul lor. Sânzienele dau plantelor puteri tămăduitoare, iar în trecut, oamenii obișnuiau ca după această sărbătoare să folosească diferite plante pentru a scăpa de dureri.

Fetele care își doresc să își întâlnească sufletul pereche ar trebui ca în noaptea de Sânziene să își pună sub pernă flori de Sânziene. Se spune că astfel vor reuși să își viseze ursitul. 

Se spune că îndrăgostiții care își doresc să rămână împreună pentru tot restul vieții ar trebui să facă baie în mare în noaptea de Sânziene. 

Pentru noroc în dragoste, belșug și sănătate, după noaptea de Sânziene, se spune că trebuie strânsă roua, iar cei care o folosesc pentru a se spăla pe față vor atrage doar energiile pozitive asupra lor.

Fetele care văd roua pe florile de Sânziene au șanse mari să se căsătorească în viitorul apropiat.

Admin