O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: “Este ultima soluție”

O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: “Este ultima soluție”

Presedintele Klaus Iohannis a facut un anunt referitor la revenirea in starea de urgenta a Romaniei.

Seful statului a spus ca nu sunt motive pentru a intra din nou in starea de carantina, chiar daca numarul infectarilor cu coronavirus creste constant. Presedintele a facut apel la respectarea masurilor de precautie pentru a preveni raspandirea virusului.

Klaus Iohannis, despre intrarea romanilor in carantina

Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem că numărul de infectări e în creștere”, a spus Iohannis într-o conferință de presă.

„Putem să stăpânim răspândirea epidemiei dacă respectăm regulile. Sunt reguli atât de simple”, a spus presedintele facand referire la normele sanitare care trebuie respectate. 

Starea de urgență este ultima soluție și sper să nu mai ajungem acolo”, a spus presedintele referitor la posibilitatea revenirii la starea de urgenta. 

Presedintela Klaus Iohannis a vorbit despre legea maririi pensiilor

”Este o chestiune pe care am mai discutat-o. Este de dorit să crească pensiile și salariile profesorilor. Subnt lucruri pe care și eu mi le doresc, și guvernul și le dorește. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm: suntem în criză economică și bugetul este sub presiune. PSD a împovărat bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB.

Acest spațiu fiscal nu există, ar trebui sp luăm bani din altă parte, dar de peste tot banii au fost reduși la minim. Chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic. Acum nu este”, a declarat președintele.

Admin