Nu divulgați datele bancare atunci când cumpărați sau vindeți ceva pe OLX sau alte site-uri

Numărul românilor fraudați pe site-ul de anunțuri OLX.ro este tot mai mare. O întreagă rețea de persoane trăiesc bine și nu pot fi nici prinși, după ce fac fraude oferindu-se să cumpere produsele puse la vânzare în platformă.

Alertă de extremă urgență pentru cei care au carduri bancare.

Nu se pot încasa banii direct pe card

Cei care postează anunțuri de vânzare pe OLX sunt foarte des contactați de un fals cumpărtor, care oferă un link pentru a plăti comanda.

Încrederea este câștigată cu o așa zisă proceură falsă a site-ului OLX.ro cu pașii pentru încasarea sumei cerute pentru produsul vândut.

Unul din pași este fatal pentru cardul vânzătorului păcălit. Așa zisul site cere datele cardului și soldul contului pentru a „încasa plata și verifica informațiile”.

Rețineți că NU se pot încasa banii direct pe card, doar cu numărul de card. Plățile se fac în conturi IBAN, ceea ce este total diferit.

Autoritățile Române au emis și un avertisment în acest sens în care le reamintesc cetățenilor că datele cardului nu trebuiesc salvate în platformele site-urilor și nu trebuiesc oferite pentru a încasa sume pe card.

OLX România pare să nu poată controla volumul uriaș de fraude, administratorii au pus doar anunțuri vizibile în care avertizează vânzătorii.

Rețeua de fraudă bancară ar avea sediul în Ucraina, iar aceștia folosesc softuri care să le ascundă indentitatea și până acum niciunul din miile de cazuri n-a fost soluționat de autorități.

Rețineți că în contractul de servicii bancare sunteți considerat vinovat dacă de unul singur ajutați la comiterea unei fraude pe contul dumneavoastră, mai ales dacă este metoda prin care divulgați de bună voie datele.

Admin