Medicul Valeriu Gheorghiță, avertisment GROAZNIC privind noua tulpină virală Covid-19. Ce se va întâmpla cu persoanele vaccinate

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiță, atrage atenția asupra unui pericol catastrofal care ar putea să lovească și populația țării noastre viitorul apropiat.

Din păcate, în Europa începe să se răspândească cu rapiditate o nouă tulpină virală, iar acest lucru indică faptul că nu va mai trece mult timp până când va sosi și în România. Medicul militar trage un mare semnal de alarmă cu privire la rata mică de vaccinare, ceea ce reprezintă un mediu bun de generare ale unor noi variante.

Riscurile provocate de numărul mic de vaccinări anti-Covid-19
Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit ieri seară despre noile pericole la care este expusă în mod special Europa de Est, zonă în care predomină rata mică de vaccinare.

Specialistul dă asigurări cu privire la existența unei tulpini noi care se răspândește cu rapiditate prin Europa și care ar urma să ajungă și în România.

Din păcate, pe baza unei vaccinări reduse și a unui număr tot mai mare de cazuri Covid-19, coordonatorul campaniei de vaccinare avertizează că este foarte posibil ca noile tulpini Covid-19 se dezvolte alert în acest mediu optim.

„Europa nu poate să fie bine până nu sunt toate ţările bine. Practic, nimeni nu este în siguranţă până când toată populaţia europeană nu este în siguranţă. Tocmai de aceea există un interes crescut al Bruxelles-ului faţă de România, faţă de Bulgaria, faţă de celelalte ţări din estul

Europei care au în momentul de faţă o rată scăzută de vaccinare faţă de media europeană şi care poate în viitor să reprezinte potenţialul bazin de generare a noilor cazuri, dar şi a noilor variante virale, pentru că nu uităm că,

de fapt, acesta este un alt lucru extrem de important şi anume faptul că pe măsură ce vom avea în continuare un număr important de cazuri la nivel global, vom avea acest risc de generare a noilor variante virale”, a explicat Valeriu Gheroghiță.

„Acest lucru ar fi catastrofal”
Din păcate, temerea actuală a medicului nu mai este reprezentată de gradul de viralitate al acesteia, fiind șanse mici ca o altă tulpină să fie mai virală decât Delta, însă, există mari

șanse ca această nouă tulpină să anuleze efectele imunității oferite de vaccin sau chiar și de trecerea prin boală, astfel încât, persoanele imunizate în acest moment să nu mai fie protejate foarte bine împotriva unor forme grave ale bolii.

Şi pericolul în momentul de faţă nu este să avem o variantă virală mai transmisibilă decât este deja varianta Delta, ci o variantă virală care ocoleşte răspunsul imun, care eludează parţial sau în totalitate răspunsul imun, or acest lucru ar fi catastrofal.

Practic ar însemna ca vaccinurile actuale şi protecţia dobândită până în acest moment la nivel populaţional ca urmare a trecerii prin boală şi ca urmare a vaccinării să nu fie îndeajuns de suficiente pentru a preveni noile îmbolnăviri. Deci acesta este marele risc de a asista la o variantă virală care să fie adaptată, să aibă mutaţii care eludează răspunsul imun. Nu vorbim de România punctual, vorbim de un risc la nivel global”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la Digi 24.

De asemenea, medicul a explicat că tehnologia ARN Mesager a vaccinurilor are capacitatea de a permite adaptarea vaccinurilor la majoritatea noilor variante, atâta timp cât nu va apărea o variantă care să ocolească răspunsul imun oferit de aceste seruri. În acest caz, Valeriu Gheorghiță susține că toată munca specialiștilor de la debutul campaniei de vaccinare și până acum va fi anulat scrie playtech.ro

Admin