Medicamentul care ucide covid-19 în 48 de ore. Este ieftin și pe piață din 1975

Deşi toată lumea vorbeşte despre vaccinul împotriva coronavirusului, cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare.

Aceştia au aflat care este medicamentul care ucide covid-19 în 48 de ore. Este ieftin și pe piață din 1975.

Un medicament ieftin luptă eficient împotriva COVID-19

Într-un moment în care întreaga omenire se concentrează asupra vaccinului care ne va proteja de temutul virus, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au descoperit medicamentul care ucide covid-19 în doar 48 de ore, în condiţii de laborator.

Mai mult, este ieftin şi se găseşte pe piaţă încă din 1975. Mai exact, este vorba despre Ivermectina.

Pastila este, de fapt, un antiparazit folosit pentru a scăpa de scabie sau păduchi, iar studiile în vitro au arătat eficienţă şi împotriva virusului Zika. Mai mult, este considerată una dintre cele mai sigure de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scriu cei de la Mediafax. O altă denumire a Ivermeticinei este Stromectol.

Specialiştii australieni au precizat că o singură doză din acest medicament a reuşit să stopeze răspândirea SARS-COV-2 într-o cultură de laborator.

În ceea ce priveşte următorul pas pe care trebuie să îl facă aceştia este să afle cum acţionează Ivermectina. De asemenea, urmează să descopere care ar putea fi dozajul optim administrat oamenilor.

„Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a explicat dr. Kylie Wagstaff.

Vaccinarea împotriva coronavirusului a început şi în România

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România duminică, 27 decembrie 2020, zi în care 970 de cadre medicale s-au injectat cu substanţa care îi va proteja de temutul virus.

Primul român vaccinat pentru SARS-COV-2 a fost o asistentă în vârstă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat la noi în ţară.

Se pare că autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă a vaccinării, ceea ce înseamnă că peste 500.000 de cadre medicale vor fi imunizate.

De asemenea, în următoarea jumătate de an, peste 60% din populaţia României va fi vaccinata.

“Din păcate, toți trecem printr-o pandemie și parcă am avut impresia până la momentul vaccinului că suntem într-un tunel care nu se mai termină și ne-am dorit să vedem acea luminiță. Tot ce înseamnă măsuri de prevenție rezolvă doar pe moment, reinfectările pot să apară și acceastă soluție, chiar dacă nu va rezolva peste noapte, e ceea ce ne-am dorit.

Pentru sceptici aș spune că puterea exemplului va conta foarte mult, iar faptul că în final aceste mesaje transmise unitar, transparent și plecând de la dovezi solide, ac dovezi vor arăta foarte clar că în final, dacă punem în balanță beneficiile legate de vaccin și ceea ce înseamnă că scăpăm de îmbolnăviri, adică de forme severe, cred că balanța va înclina spre vaccin”, a spus medicul Adrian Marinescu la Digi24.

Admin