Magda Vasiliu trece prin clipe grele. Ce s-a întâmplat cu fiul ei la 5 ani după diagnosticul de cancer

Magda Vasiliu trece prin clipe grele. Ce s-a întâmplat cu fiul ei la 5 ani după diagnosticul de cancer

Magda Vasiliu, a ajuns din nou cu fiul ei la spital. Un accident a avut loc la 5 ani după ce băiețelul a fost diagnosticat cu o boală cruntă: cancer.

Fiul Magdei Vasiliu are un picior fracturat, din cauza căruia a fost operat. Pentru că băiatul a avut în trecut cancer osos, mama sa, Magda Vasiliu s-a speriat cumplit din cauza accidentului suferit de micuț.

Băiețelul de 11 ani a căzut de pe bicicletă, un accident minor pentru orice părinte, dar nu pentru fosta prezentatoare. Ea a povestit pe Facebook cum s-a simțit în aceste momente.

Magda Vasiliu trece prin clipe grele

Zilele trecute, însă, Vlad, băiețelul ei, a ajuns iar pe mâinile medicilor, după ce a suferit o fractură de femur. Magda Vasiliu s-a gândit atunci la ce e mai rău: o recidivă a cancerului.

“Mami, am căzut cu bicicleta, nu-mi mai pot mișca piciorul drept. Vino!” Și m-am dus la casa vecinilor, acolo unde Vlad plecase cu doar o jumătate de ora mai devreme. L-am găsit pe jos, cu piciorul drept îndoit în mod nefiresc.

Același picior la care are proteză. Nu știu când am sunat la salvare și nu-mi aduc aminte ce le-am spus exact. Știu doar că în cinci minute au fost acolo, l-au suit pe targă și am plecat spre spitalul din Viterbo.

Acolo ne așteptau deja. I-au făcut un test covid, apoi l-au adormit și l-au trimis la radiografie. Rezultatul: fractură de femur. La același picior…Mi se părea ireal. N-avea cum să fie așa.

O doctoriță îmi spune: ‘Aranjăm acum transferul la Roma, la Bambino Gesu. Având în vedere istoricul lui medical e cel mai bine așa.’ Și atunci mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boală s-a întors. Că d-aia se grăbesc să ne trimită la Roma. Am completat mecanic toate documentele posibile.

A venit elicopterul și, chiar dacă-mi era frică de muream de ideea de elicopter, de zbor, m-am așezat cuminte unde mi-au spus și am numărat minutele până la aterizare. 13, în total până la Roma. De aici, cu altă ambulanță, la spital. A intrat în sala, unde i-au făcut o intervenție premergătoare celei care a avut loc joi. Eram singură, la 3 dimineața în sala de așteptare de lângă blocul operator, sperând să fie bine.

Atunci abia am realizat că plecasem în trening, fără ochelari, că n-aveam nicio haina de schimb, că mai aveam 9 la sută baterie, fără încărcător. Lăsasem tv-ul aprins, luminile la fel, animalele nemâncate, totul descuiat…”, a mărturisit Magda Vasiliu, pe o rețea de socializare.

Magda Vasiliu a primit totuși vestea bună de la medici: fractura nu este una patologică, ci una traumatică.

“Au urmat două zile oribile, însă joi, după operație, același medic care l-a operat și acum patru ani, a ieșit din sală și mi-a spus că e totul ok. Ca fractură a fost urâtă, dar că n-are legătură cu boala, nu e o fractură patologică ci una traumatică.

Și să stau liniștită. Acum așteptăm externarea pentru că evoluția lui Vlad e bună. Cam asta am făcut în ultima săptămână. Bine măcar că s-a făcut primăvară. Și că există oameni fără de care nu m-aș fi descurcat zilele astea.

Camelia Bordea, de exemplu. Vor urma recuperarea, fizioterapia probabil, dar astea nu mă sperie nici pe mine, nici pe Vlad. Ne întoarcem la lacul nostru, la pisici, la căței. Vlad însă deja mi-a spus: ‘când o să pot, o să merg din nou cu bicicletă. Da’ mai ușor, așa.’ “, a dezvăluit Magda Vasiliu pe o rețea de socializare.

Magda Vasiliu s-a stabilit în Italia, alături de familie, după ce fiul ei a primit un diagnostic crunt: cancer osos. Vlad avea atunci 7 ani și a învins boala, după ce a urmat mai multe ședinte de chimioterapie greu de suportat.

Cancerul a intrat în remisie totală în 2018, iar fosta știristă mărturisea atunci, că deși mai are multe de înfruntat, starea de sănătate a copilul ei este pe drumul cel bun.

Admin