Lukașenko: ”Sancțiunile economice împing Rusia în Al Treilea Război Mondial”

”Sancțiunile împotriva Rusiei împing Rusia în al treilea război mondial”, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko presei după ce și-a votat la referendumul de duminică privind Constituția actualizată a Belarusului, a informat BelTA

Președintele Lukașenko a făcut un anunț îngrijorător. Imediat după ce a mers la vot în referendumul care se desfășoară acum în Belarus, președintele Belarusului a declarat faptul că sancțiunile impuse de UE și SUA împing Rusia în cel de al Treilea Război Mondial.

Președintele Lukașenko a vorbit despre al Treilea Război Mondial

Atacul militar al Rusiei împotriva Ucrainei, ordonat de președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, a fost condamnat de națiunile occidentale și a determinat un nou val de sancțiuni dure împotriva Moscovei.

În cea mai recentă mișcare împotriva Moscovei, UE, Regatul Unit, Canada și SUA au spus că „băncile rusești selectate” vor fi separate de sistemul de plăți internaționale SWIFT – o măsură pe care Rusia a avertizat-o în trecut că ar fi considerată o declarație de război.

„În această situație, trebuie să înțelegeți un lucru: unele sancțiuni sunt mai grave decât un război. Acum se vorbește mult acolo despre sancțiuni împotriva sectorului bancar. Gaz, petrol, SWIFT. Acest lucru împinge Rusia într-un al treilea război mondial.

Prin urmare, trebuie să dăm dovadă de reținere pentru a nu avea probleme. Pentru că un război nuclear este un dezastru ”, a spus președintele belarus, potrivit canindia.com.

De asemenea, Aleksandr Lukașenko a spus că nu este încă un „război”, ci un „conflict” Ucraina.

„Dar se va transforma într-un război într-o zi sau două și într-o „mașină de tocat carne” în trei zile”, a adăugat el.

Admin