Klaus Iohannis, prima reacție după proteste. Ce le-a transmis președintele românilor

Klaus Iohannis, prima reacție după proteste. Ce le-a transmis președintele românilor

De curând, au fost impuse noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care îi nemulțumesc pe români și i-au determinat să răbufnească. Ultimele zile au fost foarte agitate, deoarece s-au organizat proteste în majoritatea orașelor mari din țară.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și spune nemulțumirea, acțiune despre care președintele Klaus Iohannis și-a zis părerea. În acest context, șeful statului le-a transmis un mesaj important românilor.

Klaus Iohannis susține protestele, dar nu tolerează violența

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj important tuturor românilor, după ieșirile în stradă din ultimele zile, care nu s-au terminat tocmai bine. Șeful statului condamnă violențele și manifestările extremiste și xenofobe de la protestele care au avut loc luni.

Deși consideră că este dreptul oamenilor să iasă în stradă, să-și spună părerea și să reacționeze la ce se întâmplă în jurul lor, crede că ar trebuie să fie mai atenți la cum se desfășoară și să respecte aumite limite. Președintele îi înțelege pe oameni, dar vrea ca aceștia să înțeleagă că de ei depinde evoluția acestei boli în țara noastră.

“Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România.”, a declarat Iohannis.

Lucrurile au scăpat de sub control la proteste. Oamenii au devenit agresivi, nu s-au respectat regulile de prevenire a răspândirii bolii, mulți nu au purtat măști de protecție și au avut loc acte de violență. Spre final, 300 de oameni au devenit agresivi, iar oamenii legii au intervenit. Din acest motiv, 12 jandarmi au fost răniţi, dintre care trei au fost duşi la spital.

Președintele, despre noile restricții: “Nu există altă alternativă!”

Președintele, despre noile restricții: “Nu există altă alternativă!”

Președintele le-a transmis românilor că trebuie să înțeleagă cât de importante sunt măsurile în vigoare și că altfel nu putem scăpa de criza sanitară cu care ne luptăm deja de mai bine de un an. Șeful statului le-a comunicat oamenilor să fie responsabili și să respecte regulile, pentru a scurta timpul în care suntem nevoiți să le respectăm.

“După un an de luptă cu această teribilă pandemie începem, așadar, să întrezărim finalul și speranțele noastre că această perioadă grea se va încheia curând sunt pe deplin justificate și îndreptățite.

Trebuie să mai avem puțină răbdare și să trecem împreună, așa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situație de criză. De aceea, în aceste momente solidaritatea este atât de importantă.”, a adăugat președintele.

Admin