Iohannis: „Modelul axat pe consum a neglijat tocmai investiţiile, baza unei ţări” (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă, că modelul axat pe consum a neglijat tocmai investiţiile, care sunt baza unei ţări, iar lipsa de investiţii în educaţie, sănătate sau infrastructură sunt rezultatul unei politici defectuoase, care nu trebuie să se mai repete.

Premierul Ludovic Orban a declarat că România va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodată la dispoziţie.

Președintele Iohannis, declarații la prezentarea Planului de Redresare și Reziliere

”Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă a ţării noastre de la intrarea în UE”, a afirmat premierul, adăugând că ”nu este indiferent cine va câştiga aceste alegeri pentru că efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi făcut de oricine”, a afirmat Președintele Iohannis.

”Traversăm o perioadă extrem de dificilă cu restricţii şi constrângeri ale căror efecte negative le-am resimţit cu toţii. Avem de gestionat provocările crizei sanitare, însă în egală măsură trebuie să pregătim măsurile pentru dezvoltarea ţării noastre. Modelul axat pe consum a neglijat tocmai investiţiile, care sunt baza unei ţări.

Lipsa de investiţii în educaţie, sănătate sau a infrastructurii constituie rezultatul unei politici defectuoase, care nu trebuie să se mai repede.

În anii următori vom implementa un nou model”, a afirmat preşedintele, la lansarea Planul de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că nis ţara noastră va putea accesa fonduri în baza acestui plan.

El a mai spus că toate resursele ţării noastre trebuie utilizate inteligent şi în beneficiul românilor.

”În 2020 am pus deja bazele schimbării şi vom continua această abordare într-un ritm susţinut şi în anii următorii. Am reuşit să obţin pentru România un pachet bugetar de circa 80 miliarde euro pentru următorii ani. Am lucrat împreun cu Guvernul liberal în toată această perioadă, astfel încât să ne asigurăm că România va fi pregătită din timp să utilizeze Planul de Redresare şi Rezilienţă”, a mai adăugat Iohannis.

Admin