În Argeș, masca de protecție va fi obligatorie și pe stradă

Din cauza numărului uriaș de infectări din județ, autoritățile au decis să înăsprească obligativitatea purtării măștii.

Masca de protecție va fi obligatorie chiar și în spații deschise, în județul Argeș. Autoritățile au recurs la această măsură în urma exploziei de cazuri de infectare. Decizia va fi valabilă începând de pe 30 iulie.

Masca de protecție va fi obligatorie chiar și pe stradă

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și va intra în vigoare din data de 30 iulie. Măsura a venit ca urmare a creșterii uriașe a numărului de infectări din Argeș. Județul și-a dublat numărul de persoane cu coronavirus în ultimele două săptămâni.

Potrivit deciziei luate marți de CJSU, toți locuitorii din Argeș vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de doi oameni. Excepție vor face copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

În plus, au fost luat măsuri speciale și în privința transportului în comun. Drept urmare, un autobuz nu va pleca din stație în cazul în care există pasageri fără mască. Mai mult, oamenilor nu li se va permite să stea în picioare, ci numai pe scaune.

Totodată, evenimentele private pot avea loc doar până la ora 22:00 în cursul săptămânii și până la ora 23:00 în weekend. Săptămâna trecută, în Argeș, au fost închise târgurile și piscinele, iar terasele au fost obligate să își reducă programul.

Obligativitatea purtării măștii în spații deschise ar putea intra în vigoare în mai multe județe

Ludovic Orban a declarat că Executivul evaluează mai multe măsuri menite să reducă aglomerația în zone intens populate. „Au fost unele discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență. Ei ne-au explicat că sunt locuri chiar și în aer liber, unde există pericol de răspândire.

Este vorba, de exemplu, de spațiile aglomerate precum o piață sau o faleză. Drept urmare, luăm în calcul posibilitatea de a impune purtarea măștii în asemenea locuri”, a spus premierul.

Admin