Imagini cutremurătoare din spitalul groazei din Reșița. “Bolnavii sunt trataţi ca nişte animale”

Imagini cutremurătoare din spitalul groazei din Reșița. Fotografiile realizate în unitatea spitalicească arată chinul prin care trec pacienții internați aici. Bolnavii sunt lăsați să agonizeze printre trupurile celor care au murit de coronavirus.

Pare un iad, însă asta este realitatea de la Spitalul Județean Reșița, devenit suport COVID. Imaginile distribuite pe Facebook arată cum sunt umiliți pacienții.

Bolnavii se târăsc aproape dezbrăcați pe holurile spitalului, iar condițiile sunt inumane! Oamenii stau într-o mizerie de nedescris, iar cadavrele sunt lăsate în saloane.

Imagini cutremurătoare din spitalul groazei din Reșița

 “Bolnavii sunt trataţi ca nişte animale. Sunt lăsaţi pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo”, spune disperată fiica unei paciente, potrivit observatornews.ro.

Femeia a scris presei pentru a face cunoscută situația de la Spitalul Județean Reșița. Din păcate, mulți alți oameni cunosc condițiile de acolo. Și-au dus bunicii, părinții sau rudele. Mulți nu s-au mai întors.

Imaginile publicate pe Facebook sunt de-a dreptul șocante. Pe lângă mizeria de nedescris din saloane și din toalete, nimeni nu pare să-i bage în seamă pe pacienții care stau pe jos, fără să se poată ridica. Într-o altă fotografie se vede într-un salon un sac negru, așezat pe un pat, în care pare să fie un cadavru, lăsat printre ceilalți suferinzi.

Odată cu apariția imaginilor, oamenii și-au făcut curaj să vorbească:

“În urmă cu 3 luni, bunica mea a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost suspectă de COVID. A fost neîngrijită, o mizerie cumplită în spital, cadrele medicale au fost foarte indiferente”, a dezvăluit o altă femeie.

Reacția halucinantă a managerului

Pentru noi o situație halucinantă, pentru caderele medicale de la Spitalul Județean Reșița o realitate, pe care o cunosc de mult timp. Reacția? Ridică din umeri și se scuză că nu au avut timp să facă ceva până acum.

Managerul Spitalului de Urgență Reșița, Alina Stancovici, a avut o reacție incredibilă: “Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat că acestea au fost surprinse pe secţia de pneumologie. Acolo unde este clădirea destinată tratării pacienţilor pozitivi”.

Tot ce a putut să facă, a fost să ceară fonduri la cei care administrează spitalul.

Clădirea în sine este o clădire degradată. Dacă de 30 de ani nu s-aau făcut investiţii, vă puteţi da seama ce condiţii oferă”, a mai spus ea. Asta însă nu explică nepăsarea cadrelor medicale.

Atenție, imagini cu un impact emoțional puternic! 

Admin