Harta galbenă! Ploi, descărcări electrice, vijelii și grindină toată ziua de duminică

Harta galbenă! Ploi, descărcări electrice, vijelii și grindină toată ziua de duminică

Harta României s-a îngălbenit din nou odată cu emiterea unui nou cod galben din partea Administrației Naționale de Meteorologie.

Atenționarea intră în vigoare la orele 12.00 și este valabilă până la orele 23.00. Specialiștii ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de ploi, vijelii și grindină

Atenționarea de tip cod galben a fost emisă la ora 10.00, dar intră în vigoare de la 12.00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Specialiștii ANM atrag atenția că astfel de fenomene se vor semnala și în restul Moldovei și Munteniei, dar pe arii mai restrânse.

Disconfortul termic se va menține ridicat, duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere.

Prognoza meteo pentru București

Meteorologii au emis și prognoza meteo pentru București. Duminică, în Capitală, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, dar îndeosebi spre seară vor fi înnorări și condiții pentru intensificări ale vântului, averse (în medie, 3…7 l/mp) și descărcări electrice.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că în zilele următoare disconfortul termic se va accentua.

Admin