Elicopterele Federației Ruse, mobilizate lângă România, la Tiraspol și Odesa

Mai multe elicoptere ale armatei ruse au fost mobilizate în apropiere de granițele României.

A fost alertă pentru întreaga regiune a Mării Negre după ce a fost observată o activitate semnificativă în preajma Tiraspolului și Odesa, în plină invazie a Rusiei în Ucraina.

Mai multe elicoptere ale armatei ruse au fost identificate lângă granița României, la Tiraspol și Odesa. Rusia a declarat că pregătită să negocieze cu autoritățile ucrainene, dacă Ucraina renunță la arme, a fost anunțul făcut de ministrul rus, Serghei Lavrov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui ”genocid” în războiul pornit împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei.
Rusia folosește baza aeriană de la Gomel
Rusia folosește baza aeriană Gomel din Belarus pentru a mobiliza noi trupe și a ataca Kievul.

Situația din Ucraina îi fac pe locuitori să recurgă la gesturi extreme. Un inginer ucrainean a plătit cu viața pentru a nu permite înaintarea tancurilor rusești. Pentru a putea opri înaintarea și accesul tancurilor rusești, oficialii ucrainieni au decis aruncarea în aer a podului rutier Heniceski.

Armata Ucrainei a anunțat că a doborât o rachetă de croazieră
Forțele armate ale Ucrainei susțin că au doborât o rachetă de croazieră trasă de pe teritoriul Belarus. Acest lucru a fost anunțat de Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zaluzhny.

„În urmă cu câteva minute, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât o rachetă de croazieră trasă asupra capitalei Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus de o aeronavă Tu-22. Aceasta este o altă crimă de război a BS și Federația Rusă”, a scris el.

O navă comercială din Republica Moldova a fost lovită de un obuz
O navă comercială, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită vineri de un obuz în Marea Neagră.
”Referitor la informaţiile despre o navă lovită recent în Marea Neagră, din informaţiile primite până la această oră, nava este sub pavilion Republica Moldova”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.
Nava a fost lovită de proiectilele ruseşti la doar 12 kilometri de portul Pivdennyi.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează: Nava Millennium Spirit (steagul României) a fost lovită de o navă rusească la 12 mile de portul Pivdenny. Se clarifică împrejurările, nu există nicio legătură cu nava”.

Admin