După Iași, un alt județ închide din restaurante! Cazurile de COVID cresc alarmant

După Iași, un alt județ închide din restaurante! Cazurile de COVID cresc alarmant

Nici nu s-au redeschis bine, că unele restaurante deja se închide la loc. Un alt județ a luat o astfel de decizie după ce, ieri, în Iași se întâmpla o închidere în masă de restaurante și cafenele.

Este vorba despre județul Hunedoara, acolo unde restaurantele din 12 localități au fost închise din cauza exploziei cazurilor de COVID-19.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Oficialii au hotărât să mențină restricțiile sau să restricționeze complet anumite activități comerciale, scrie News.ro.

Restaurante închise în județul Hunedoara

Astfel, activități precum restaurantele și jocurile de noroc au fost momentan suspendate, din cauza incidenței cumulate crescute a cazurilor noi de COVID din ultimele 14 zile. Concret, în 12 localități s-a observat o incidență de peste 1,5 la fiecare 1.000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, a restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor

sau a altor unităţi de cazare, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor”, informează Prefectura Hunedoara, într-un comunicat de presă emis marți.

Restricția intră imediat și vizează localitățile: Petroşani, Băieşti (comuna Pui), Câmpu lui Neag (Uricani), Dâncu Mic (comuna Mărtineşti), Fintoag (comuna Lăpugiu de Jos), Galaţi (comuna Pui),

Livadia (comuna Baru), Mihăileni (comuna Buceş), Obârşa (comuna Tomeşti), Pricaz (comuna Turdaş), Subcetate (comuna Sântămărie Orlea), comuna Toteşti.

Admin