Doliu în lumea artei! Celebrul pictor Silviu Bârsanu a plecat dintre noi

Doliu în lumea artei! Celebrul pictor Silviu Bârsanu a plecat dintre noi

În ultima vreme, tot mai multe persoane cunoscute au plecat dintre noi și au lăsat o durere imensă în urma lor.

Acum, a venit rândul să ne luăm adio de la marele pictor Silviu Bârsanu, unul dintre cei mai cunoscuți pictori din țara noastră. Operele sale au fost cunoscute și la nivel internațional și i-au adus un mare succes.

Silviu Bârsanu moarte la 56 de ani

Sivliu Bârsanu a plecat dintre noi la vârsta de doar 56 de ani, când mai avea multe de demonstrat în cariera sa de succes. Acesta a murit la spitalul din Turnu Severin, unde fusese internat pentru anumite complicații. Deși a luptat, se pare că organismul său a cedat și medicii nu au mai putut face nimic pentru marele pictor.

Silviu Bârsanu a fost un artist extrem de talentat, pe care oamenii îi apreciau foarte mult. Deși uneori el nu avea încredere în operele sale, cei care îl iubeau și apreciau ceea ce făcea îl încurajau să meargă mai departe și să nu renunțe la visul său de a deveni cunoscut.

Silviu se considera un artist universal, care se plia perfect pe mai multe ramuri ale artei, nu decât pe pictură. El le-a încercat pe toate pentru că și-a dorit să devină cea mai bună versiune a sa.

„Sunt pur şi simplu – artist plastic în viaţă. Dacă eşti artist cu adevărat, poţi să faci şi pictură, şi sculptură, şi vitraliu, şi grafică, şi creaţie… şi… şi… Poţi lucra pe toate fronturile.

Important e să fii un creator hărăzit de Dumnezeu. Probabil că Dumnezeu mi-a dat şi mie o genă. Am şi eu în ADN o genă de creator.

Corectez: un imitator de creator! Că nu ne putem ridica la înălţimea unui creator. Mă uit la ce fac şi mi-e ruşine. Alţii însă vin şi-mi spun: „Bă, continuă că asta e menirea ta!“, spunea marele artist.

Despre Silviu Bârsanu, celebrul Fănuș Neagu spunea că este unul dintre „frumoșii nebuni ai Craiovei artistice”, un artist plastic nonconformist, pe care mulți oameni l-au iubit și a cărui artă a ajuns și peste hotare.

 A fost profesor și aexpus în Franţa, Italia, Bosnia-Herţegovina și Bulgaria, iar din 1992 a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Craiova.

Admin