Dezvăluiri fără precedent! Fata bătută în vârstă de 13 ani a fost amenințată cu moartea daca va spune că a fost bătută

Dezvăluiri fără precedent! Fata bătută în vârstă de 13 ani a fost amenințată cu moartea daca va spune că a fost bătută

Un nou caz revoltător de violenţă ne reaminteşte ca tinerii români sunt printre fruntaşii Europei la bullying, iar numărul cazurilor ar putea creşte odată cu începerea şcolii.

O fată de 13 ani din Târgu Jiu a fost umilită şi bătută de alte patru adolescente, cu vârste între 12 şi 14 ani. O tânăra de 14 ani a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Imaginile cu cele patru fete minore, care-şi umilesc prietena şi o lovesc fără milă, au fost foarte urmărite pe internet. Victima lor a fost umilită timp de mai multe minute, de fata fiind şi un băiat. Acesta a înregistrat aproape tot incidentul şi de abia la final spune că nu e în regulă ce s-a întâmplat.

Victima nu a povestit nimic acasă

Acasă tânăra nu a povestit nimic până la apariţia imaginilor. Părinţii victimei au aflat de la poliţiştii care s-au sesizat în acest caz.

Tatăl minorei bătute: Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară.
Reporter: Ar bate-o din nou?
Tatăl minorei bătute: Da, da.
Reporter: Aţi discutat cu ea acum, v-a povestit?

Tatăl minorei bătute: Da, în mare am discutat, dar nu prea vrea să vorbească, mai mult a discutat cu doamna psiholog
Reporter: Îi e frică în continuare?
Tatăl minorei bătute: Da, da.

Una dintre agresoare, în vârstă de 14 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, spun poliţiştii. Este bănuită de lovire şi alte violente. Potrivit legii, pentru că are 14 ani, va fi trasă la răspundere pentru fapta ei. Experţii au supus-o unei expertize şi au stabilit că a avut discernământ.

Părinţii bătăuşelor au fost amendaţi cu 500 de lei fiecare. Toţi adolescenţii implicaţi în scandal primesc consiliere psihologică.

Minodora Sucea, purtător de cuvânt DGASPC Gorj: În această dimineaţă, la nivelul instituţiei noastre, s-a format o echipă multidisciplinară alcătuită din psiholog, consilier juridic şi asistent social, care a demarat o anchetă de evaluare a situaţiei socio profesionale familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în acest incident. În funcţie de evaluările la faţa locului se vor stabili măsurile legale care se impun.

La şcoală, intervenţia profesorilor are un rol determinant, spun psihologii.

Lidia Bârsanu, psiholog DGASPC Gorj: “Aici ar trebui să intervină atât cadrele didactice, cât şi părinţii, să fie mult mai atenţi şi practic ceea ce s a întâmplat cu cele 5 minore ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi părinţii şi nu numai, şi pentru minori şi cadre didactice şi noi toţi, să facem ceva constructiv să evităm pe viitor astfel de evenimente.”

Adolescenții români, printre fruntaşii Europei la bullying

Celelalte trei tinere care au agresat-o pe faţă sunt anchetate şi ele pentru lovire şi alte violente. Astfel de situaţii sunt des întâlnite printre adolescenţii români.

Bianca Brânduşa, psiholog: Aceşti copii au stat izolaţi foarte mult timp. E posibil ca aceşti copii să fi fost supuşi la astfel de comportamente acasă. Când intră în contact cu alţi copii pot să adere la un comportament asemănător”

Pentru a trece peste aceste umilinţe, tinerii au deseori nevoie de psiholog. O mamă ne povesteşte ce a păţit faţa ei după ce s-a mutat la o altă şcoală.

Mama unei fetițe: “Prima dată au început colegele, nu direct. Au început tot felul de bârfe, cum le spun tinerii. A început să fie apatica, a început să nu mai fie la fel de vesela. Apoi uşor, uşor au început să se vadă şi rezultate mai proaste la învăţătura. Am reuşit să o depăşim, nu uşor, chiar cu ajutor, dar am trecut peste”

Acum trei ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii plasa România pe locul al treilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de bullying. Iar ultimul studiu Salvaţi Copii arata că 50% dintre copiii cu vârste între 12 şi 17 ani au fost hartuiţi online. Odată cu începerea şcolii, cazurile s-ar putea înmulţi.

Admin