Descoperire şoc la graniţa României. Poliţia de frontieră, intervenţie de urgenţă

Descoperire şoc la graniţa României. Poliţiştii de frontieră au intervenit, vineri, pentru salvarea a doi cetăţeni afgani, din apele râului Timiş. Aceştia încercau să intre ilegal în ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni- I.T.P.F. Timişoara au intervenit cu operativitate în sprijinul a doi tineri cetăţeni afgani, aflaţi în pericol în apele râului Timiş.

Aceştia incercau să intre ilegal în ţară. A fost anunţat un echipaj medical, cei doi cetăţeni fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri.

„În data de 09.04.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Grăniceri, în apele râului Timiş, două persoane care strigau după ajutor”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun

în urma acestui incident la graniţa României.

Acţiune de salvare din apele râului Timiş

Mai exact, poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor. Cei doi cetăţeni afgani au fost scoşi din apă şi aduşi în siguranţă la mal.

De asemenea, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate.

După sosirea ambulanţei şi acordării îngrijirilor medicale la faţa locului, cei doi bărbaţi, cetăţeni afgani, în vârstă de 18 şi 21 de ani, au fost transportaţi la spital. În momentul de faţă ei se află în afara oricărui pericol.

Vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 60.600

persoane, cetățeni români și străini, cu peste 26.200 mijloace de transport (dintre care 13.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 28.500 persoane cu 12.500 mijloace de transport. Pe sensul de ieşire, s-au înregisrat 32.100 persoane cu 13.700 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, poliţiştii de frontieră au constatat:

38 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 6.800 lei;valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.100

lei;nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Admin