Delegația Rusiei se află în Belarus, unde vrea să discute cu Ucraina încetarea războiului. Ce cerință are Zelenski

Duminică dimineața, o delegație a Rusiei a sosit în Belarus pentru a începe discuțiile cu Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski susține că este dornic să înceapă negocierile, dar nu în Belarus.

O delegație a Rusiei a ajuns în Belarus pentru negocieri
Rusia a transmis că este pregătită să înceapă dicuțiile cu Ucraina, în Belarus. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a declarat că o delegație rusă a ajuns în această dimineață în Belarus.

„În conformitate cu acordul la care s-a ajuns, delegația rusă, formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării și ai altor departamente, inclusiv ai administrației prezidențiale, a sosit în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii.

Vom fi pregătiți să începem aceste negocieri de la Gomel”, a declarat Dmitri Peskov reporterilor, potrivit Interfax.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vrea să negocieze, dar nu în Belarus
Încă de vineri, înalți oficiali ucraineni și președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-au exprimat disponibilitatea de asta la masa de negocieri cu Rusia. Cu toate acestea președintele ucrainean a refuzat să discute în Belarus, teritoriu din care sunt lansate rachete către țara sa.

„Dacă nu ar exista acțiuni agresive de pe teritoriul tău, am putea vorbi la Minsk, dar acum nu. Putem alege alte orașe pentru întâlnire.

Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – cu toții am oferit acest lucru părții ruse. Și orice alt oraș ne este potrivit într-o țară de pe teritoriul căreia nu zboară rachete. Numai așa negocierile pot fi sincere. Și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a transmis Zelenski într-un mesaj publicat duminică.

Rusia a atacat continuu Ucraina, inclusiv din Belarus, în timp ce transmitea mesaje că va trimite reprezentanți în capitala belarusă Minsk pentru a discuta cu Kievul.

Anterior, Kremlinul a susținut că Ucraina a refuzat propunerea de a se întâlni la Varșovia pentru negocieri. Totuși, Zelenski a fost cel care a propus începerea discuțiilor.

Admin