Cum se ține cura cu gelatină alimentară pentru articulații

Cum se ține cura cu gelatină alimentară pentru articulații

Gelatina alimentară are o arie largă de utilizări, dincolo de prepararea anumitor rețete culinare.

Puțini știu că gelatina poate ameliora durerile de spate dacă este consumată cum trebuie și înlătură disconfortul simțit la nivelul articulațiilor.

Buna funcționare a articulațiilor este extrem de importantă pentru sănătatea întregului organism. Articulațiile trebuie protejate și fortificate în permanență, iar gelatina poate face asta dacă este combinată cu puțină apă rece.

Ai nevoie de 150 de grame de gelatină alimentară și un sfert de cană umplută cu apă rece. Se agită bine compoziția și se pune în frigider peste noapte.

Gelatina, care va deveni jeleu, trebuie consumată dimineața pe stomacul gol, spun unii specialiști. Poate fi amestecată cu suc de fructe proaspăt, iaurt sau smântână.

În numai 7 zile, durerile de spate nu vor mai avea aceeași intensitate, iar problemele cu articulațiile vor dispărea treptat.

Motivul pentru care gelatina este atât de importantă pentru sănătate este tocmai proveniența acesteia. Gelatina e un produs de origine animală și se obține din oasele și pielea animalelor. Pentru extragerea gelatinei din animale nu e nevoie de vreun procedeu care să implice aditivi alimentari, deci este un produs sănătos.

Gelatina alimentară de origine animală accelerează metabolismul, îmbunătățește memoria, ajută la repararea celulelor, întărește articulațiile, redă elasticitatea și întărește tendoanele și ligamentele (deci e un produs excelent mai ales pentru spotivi), reglează nivelul hormonal și nu în ultimul rând previne apariția osteoporozei.

Împreună cu sucul de legume sau de fructe făcut în blender, gelatina constituie unul din ingredientele secrete în curele de detoxifiere.

Admin