COVID-19 Germania: Lockdown-ul se prelungește până la 14 februarie

Din cauza COVID-19, restricțiile se prelungesc în Germania. Anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel.

Românii care locuiesc în Germania au parte de vești proaste, dat fiind faptul că restricțiile vor fi prelungite până la data de 14 februarie. Locuitorii țării vor trebui să se supună unor noi reguli.

COVID-19 Germania: se prelungesc restricțiile

Angela Merkel a făcut anunțul privind lockdown-ul în cadrul unui summit virtual. Atât cancelarul cât și conducătorii din 16 landuri federale sunt de acord cu impunerea unor noi restricții, dar și închiderea școlilor și grădinițelor.

O nouă regulă impusă în Germania are legătură cu purtarea măștilor confecționate acasă. Locuitorii țării vor trebui să poarte doar măști clinice.

Deși măștile clinice sunt obligatorii conform noilor restricții, experții susțin că acestea trebuie montate profesional, în caz contrar, nu au efectul scontat.

Angela Merkel dorește reducerea contactelor în transportul public, fără a opri funcționarea autobuzelor sau metroului.

Din cauza COVID-19, în Germania s-au înregistrat aproximativ 1.000 de decese în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 11.368 de noi infecții. La începutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 2.052.028 de infectări cu virusul ucigaș, dar și 47.622 de decese.

De asemenea, din cauza cazurilor de COVID-19, Austria a decis prelungirea lockdown-ului, însă cu impunerea de restricții mult mai dure. 

Majoritatea magazinelor vor fi închise, iar oamenii vor putea să iasă din case doar pentru treburi urgente care nu necesită amânare. Saloanele și restaurenele sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19.

Florin Cîțu, mesaj important pentru Angela Merkel

Florin Cîțu a avut de transmis un mesaj important pentru Angela Merkel: ”Mesajul transmis de doamna cancelar Angela Merkel, în primele zile ale mandatului de prim-ministru, este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania.

O relaţie bazată pe valorile comune europene şi pe cooperarea economică foarte puternică. Pandemia provocată de COVID-19 ne-a dovedit încă o dată cât este de importantă colaborarea la nivelul Uniunii Europene şi că doar împreună putem trece cu bine criza sanitară”, se precizează pe pagina de socializare a Guvernului.

Admin