Copil de 13 ani, găsit în comă pe marginea unui drum. A fost preluat de elicopterul SMURD

Un copil de 13 ani se zbate între viață și moarte după ce a fost găsit într-un șant din localitatea Deleni, județul Iași. Băiatul a fost accidentat grav de o mașină și a fost preluat de un elicopter SMURD.

În cursul zilei de duminică, autoritățile au fost alertate prin apel la 112 c u privire la faptul că un copil este inconștient într-un șanț din comuna Deleni.

Copilul a fost intubat şi ventilat mecanic şi transportat la Spitalul Sfânta Maria, informează BZI.ro. Din păcate, pronosticul medicilor este rezervat în privința șanselor de supraviețuire.

Potrivit IPJ Iași, din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că un minor în vârstă de 13 ani a fost acroșat și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani
.
„Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat reprezentanții Poliției Iași.

Elicopterul SMURD a găsit copilul în comă și șoc traumatic

Potrivit medicilor, copilul a fost găsit în comă politraumă și șoc traumatic.

A fost intubat și ventilat de echipajul medical de primă urgență, i s-a făcut anestezie generală și a fost adus stabil la UPU Iași.
„Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chișinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconștient cu traumă, găsit într-un șanț.

Elicopterul l-a găsit în comă politraumă și șoc traumatic pe băiețelul de 13 ani probabil lovit de o mașina. Acesta a fost intubat și ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice și încălzire. Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.
„Ne rugăm să trăiască, e o minune de copil”
Părinții copilului sunt la muncă în străinătate, la spital a venit doar mătușa celui mic.

„Am anunțat neurochirurgul în legătură cu hematom intracranian postraumatic. A venit mătușa pentru că părinții sunt la muncă în străinătate. Prognosticul este rezervat. Am anunțat poliţia. Ne rugăm să trăiască. O minune de copil. Din ce știm noi nu era nici o mașina la locul accidentului. Politia cercetează”, a mai spus șefa UPU, citată de presa locală.

Admin