Cod roșu de caniculă. Temperaturile continuă să crească

Cod roșu de caniculă. Temperaturile continuă să crească

Vremea ne dă mari bătăi de cap de ceva timp. După ce ploile au făcut ravagii și au provocat daune mari și ne-am confruntat cu temperaturi scăzute, țara noastră se află acum sub avertizări de temperaturi extreme. Termometrele parcă s-au dat peste cap de câteva zile și meteorologii anunță că va fi din ce în ce mai rău.

Temperaturi caniculare în România

România s-a confruntat zile bune cu vijelii și ploi în exces. Inundațiile au provocat pagube. Multe case au fost distruse, la fel și mașini din cauza pomilor doborâți de vânt. În anumite zone din țară au căzut cantități record de precipitații pentru luna iunie și toată lumea aștepta vara, care parcă nu mai venea.

După vremea severă, meteorologii spun că trebuie să ne pregătim pentru caniculă. De data aceasta, temperaturile vor crește radical și vor cuprinde toată țara timp de câteva zile bune. Joi și vineri, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș valul de căldură se va intensifica și s-a anunțat cod roșu de căldură, iar temperaturile vor ajunge până la 41 de grade Celsius.

„Începe vara și automat vom avea și situații în care temperaturile pot să rămână ridicate zile în șir. Dacă e să ne gândim retrospectiv, e o situație cu care ar trebui să ne fi învățat, cel puțin în ultimii 20 de ani, pentru că situații cu episoade lungi de caniculă am tot avut”, a spus climatologul Simona Andrei.

Canicula ajunge în următoarele zile în toată țara. Și în Capitală temperaturile vor ajunge până la 26 de grade celsius, iar spre weekend valul de caniculă va ajunge spre litoral. Și la munte vor fi temperaturi de aproximativ 30 de grade și chiar peste.

Situația este la fel în mai multe state din Europa. Temperatura în Moscova a ajuns la 34,7% grade Celsius, fiind egalat un record vechi de 120 de ani. De atunci nu s-a maio înregistrat această temperatură drastică.

Admin