Cea mai bună calitate si confort . Pompă de căldură aier apă

Cea mai bună calitate si confort   .  Pompă de căldură aier apă

Consumul pompei de căldură: sfaturi pentru economisirea energiei  

 

Uneori nu ne dăm seama de cantitatea de energie consumată de sistemele de aer condiționat de uz casnic, care pot ajunge să folosească aproximativ o treime din energia consumată într-o gospodărie.

Chiar dacă pentru tine nu este doar o problemă de ordin financiar, nu trebuie să uităm că este, totuși, una de mediu. Din fericire, tehnologiile recente care fac posibilă reducerea consumului fără a sacrifica confortul au devenit din ce în ce mai răspândite, iar printre cele mai avansate sisteme se numără și pompele de căldură.

Acestea sunt dispozitive utilizate pentru încălzirea unui fluid, aer sau apă, care transforma căldura altfel neutilizată prezentă în mediu în energie utilă. Pe baza modului lor de funcționare, există mai multe tipuri: pompele care funcționează pe aer / apă, aer / aer, apă / apă și pompele de căldură geotermale.

 

Pompe de căldură: folosirea tehnologiei pentru a economisi energie

 

O pompă de căldură este un dispozitiv care poate extrage căldura din mediul extern și o poate transmite în interiorul unei clădiri. Prin urmare, pentru că folosește surse externe, această tehnologie nu generează emisii poluante directe.

Funcționarea sa se bazează pe ciclurile de compresie și expansiune ale unui agent frigorific, similar cu un frigider, dar cu un mecanism inversat în momentul încălzirii spațiului. Avantajul este că se foloseşte energia electrică doar pentru de a activa compresorul, în timp ce energia termică absorbită liber din mediul extern devine de 3-4 ori mai mare decât energia consumată.

Astfel beneficiile se văd atunci când vine vorba de costurile facturilor, dar și de emisiile gazelor cu efect de seră. Nici nu e de mirare că cei care folosesc deja tehnologia pompei de căldură văd economii semnificative în comparație cu costurile unui sistem tradițional.

 

Pompe de căldură: sfaturi pentru optimizarea consumului

 

Este de la sine înțeles că eficacitatea unei pompe de căldură depinde, în parte, de condițiile climatice, temperaturile exterioare şi de instalaţia termică utilizată. Înainte de a cumpara un astfel de sistem, îți recomandăm să verifici coeficientul de performanță al pompei de căldură (COP), care evidențiază relația dintre puterea termică care poate fi generată și puterea electrică utilizată.

De exemplu, dacă pompa de căldură furnizează 4 kW sistemului de încălzire, asimilând 1 kW, COP-ul său este 4. Pentru a estima cu exactitate consumul și randamentul unui sistem de acest fel, trebuie să măsori randamentul sezonier (SPF sau SCOP).

COP este utilizat în prima fază de planificare pentru a estima performanța sezonieră, luând în considerare rolul real jucat de pompă în sistemul de încălzire, la care va fi conectată, și luând în considerare alți factori, cum ar fi:

zona climatică

calitatea și eficiența pompei de căldură

tipul sistemului de încălzire

precizia proiectării și instalării sistemului

 

Calculul consumului unei pompe de căldură

 

Ai nevoie de un exemplu concret pentru a înțelege cât consumă o pompă de căldură? Hai să vedem!

O pompă de căldură standard de 5 kW poate asimila între 500 W și 2.000 W, dar consumul de energie electrică nu este constant, deoarece acesta poate varia între prima oră după pornire și orele următoare.

Când pompa de căldură este pornită, aceasta consumă o cantitate mai mare de energie electrică pentru a atinge rapid temperatura dorită, putând consuma chiar și 2 kWh numai în prima oră.

Odată cu atingerea temperaturii setate, pompa de căldură, dacă este încă pornită, poate consuma doar 0,5 kWh în orele următoare. După cum este ușor de estimat, pompa de căldură consumă mai multă energie electrică iarna, ajungând la 1.000 kWh, deci o cheltuială lunară de aproximativ 700 LEI, în funcție de dimensiunea camerelor.

Pentru a calcula consumul unei pompe de căldură, îți recomandăm să verifici puterea asimilată de sistem, prezentată și în manualul de instrucțiuni.

Poți utiliza un contor digital de energie electrică pentru a evalua consumul zilnic al unei pompe de căldură. Acest instrument oferă informații despre kWh pe care o pompă de căldură îi absoarbe într-o anumită perioadă de timp și îți permite să calculezi cheltuielile în kWh pe baza facturii.

Pentru a profita de rezultatele contorului de energie electrică, pur și simplu conectează-l direct pe linia de alimentare a pompei de căldură.

Contactați echipa noastră Doru Pașca 0743251658

Admin