Cati bani vor primi copiii lunar, dupa decizia CCR

Cati bani vor primi copiii lunar, dupa decizia CCR

Curtea Constituțională a respins joi, ca neîntemeiată, sesizarea guvernului împotriva legii privind dublarea alocațiilor.

Într-o primă fază, Guvernul Orban a atacat la CCR legea prin care Parlamentul a respins ordonanța de urgență prin care în prima etapă alocațiile creșteau cu 20%.

În Parlament, PSD a obținut majoritatea pentru a respinge ordonanța de urgență, astfel încât a rămas în vigoare legea care obligă la dublarea alocațiilor.

UPDATE: Ludovic Orban nu este impresionat de „victoria” obținută de PSD la CCR și promite că alocațiile nu vor fi dublate, decât în termenii și condițiile Guvernului PNL.

„Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere seminificativă a deficitului cu 0,6%.

PNL va dubla alocaţiile, dar va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte, până la ultima creştere a alocaţiilor care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut.

Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate pentru PNL, dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a explicat Orban.

Admin