Carantină totală până pe 2 mai! Restricții de circulație și școli închise în Franța

Carantină totală până pe 2 mai! Restricții de circulație și școli închise în Franța

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a explodat în Franța, motiv pentru care președintele Emmanuel Macron a anunțat că va fi introdusă carantina totală timp de o lună, mai exact până pe 2 mai.

Franța se află printre țările afectate puternic de valul 3 al pandemiei de coronavirus, iar pentru că numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este într-o continuă creștere, autoritățile din Franța au decis să introducă un nou set de restricții dure.

Anunțul a fost făcut de Emmanuel Macron, președintele Franței.

Carantintă totală în Franța timp de o lună. Ce restricții vor fi introduse?

Autoritățile din Franța au analizat situația actuală și pentru că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește de la o zi la alta, provocând probleme serioase la nivelul spitalelor, s-a luat decizia de a extinde măsurile de carantină până pe data de 2 mai, totul pentru a ține sub control răspândirea virusului în comunitate.

În următoarele săptămâni, toate școlile se vor închide, inclusiv grădinițele și creșele, însă din cele trei săptămâni, două vor corespunde cu vacanța de primăvară a elevilor. Până în momentul în care elevii vor intra în vacanță, cursurile se vor desfășura doar în mediul online, urmând ca măsura să fie aplicată începând de săptămâna viitoare.

Specialiștii au anunțat că școlile vor rămâne deschise doar pentru copiii ai căror părinți lucrează în domenii care sunt considerate esențiale pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. 

Nu doar școlile vor fi închise în perioada următoare, ci și anumite centre comerciale neesențiale. În ceea ce privește restricțiile de circulație, va fi introdusă carantina de noapte în intervalul 19:00-06:00, iar deplasările la peste 10 kilometri de casă vor fi interzise, în contextul în care oamenii nu vor avea un motiv bine întemeiat pentru

Dacă până acum restricțiile erau aplicate doare în anumite zone, președintele Emmanuel Macron a anunțat că acestea au fost extinse la nivel național. Pentru că în weekendul ce urmează este sărbătorit Paștele catolic, oamenii se vor putea deplasa oriunde în țară, fără să fie nevoiți să dea explicații. 

Președintele Emmanuel Macron a explicat că noile măsuri sunt necesare, având în vedere că luna aprilie va fi una dificilă din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Președintele Franței a precizat că numărul persoanelor aflate în stare gravă este foarte mare, în secțiile ATI fiind internați pente 5000 de pacienți.

Admin