Carantina prelungită în două localități din Ilfov. Alte cinci, carantinate din această seară

Carantina prelungită în două localități din Ilfov. Alte cinci, carantinate din această seară

Județul Ilfov este una dintre cele mai afectate zone în ceea ce privește numărul de infectări. Rata de incidență din acest județ este cea mai mare din țară și multe localități ce aparțin de Ilfov sunt în carantină. De astăzi, în alte două, carantina a fost prelungită pentru 7, respectiv 14 zile, în timp ce alte cinci urmează a fi carantinate din această seară.

Carantină în cinci localități din Ilfov

Situația din Ilfov este în continuare dificilă. Astăzi, rata de incidență la nivelul județului a fost de 9,45 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că este cea mai mare din țară. În total, 11 județe din România se află în acest moment în scenariul roșu, cu o rată de incidență pest 7,5 la mia de locuitori.

Șeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica începând cu data de 01 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 15 aprilie.

Astfel, Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu intră în carantină pentru 14 zile, pentru ca rata de infectare să scadă. În caz contrar, măsurile suplimentare pot fi prelungite.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 63 din 31.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov”, potrivit unui comunicat de presă.

Carantina a fost prelungită în alte localități ilfovene

În orașul Otopeni și în comuna Berceni, rata de incidență la mia de locuitori este de 14,88. În acest condiții, carantina a fost prelungită de joi, 1 aprilie, de la ora 22.00, până în 15 aprilie, 22.00. În alte 14 zile, românii care locuiesc acolo sunt obligați să respecte măsurile specifice unei localități carantinate, precum deplasarea doar pentru motive bine întemeiate.

În comuna Brănești, rata de incidență este de 5,98 la mia de locuitori. Din acest motiv, carantina este prelungită cu 7 zile, până în 8 aprilie, la ora 22.00. Rămân în vigoare măsurile suplimentare privind deplasarea persoanelor, funcționarea restaurantelor și cafenelelor, a firmelor din domeniul jocurilor de noroc și a instituțiilor de spectacole și concerte.

Admin