Când scăpăm de masca de protecție. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat de români

Pandemia a schimbat complet cursul firesc al lucrurilor și cu toții ne întrebăm ce ne așteaptă în următoarea perioadă, având în vedere că totul se schimbă rapid și suntem nevoiți să respectăm tot mai multe măsuri.

Cel mai mult, românii vor să știe când nu vom mai fi nevoiți să purtăm masca de protecție, de care toată lumea se plânge.

Masca de protecție, doar o amintire în toamnă

Deși oamenii speră tot mai mult că revenirea la viața normală va avea loc în curând, se pare că lucrurile nu sunt deloc așa simple.

În țara noastră continuă să fie impuse măsuri de prevenire a răspândirii virusului, după ce numărul de cazuri a cotinuat să crească considerabil și situația se complică.

Cu toate acestea, Florin Cîțu este optimist. Premierul țării a declarat azi că am putea scăpa de masca de protecție chiar în toamnă, dacă începem să avem încredere în vaccin și ne imunizăm.

Premierul consideră că vaccinul este singura soluție și speră că oamenii își vor schimba părerea. Până acum, aproape 2 milioane de români s-au vaccinat cel puțin cu o doză.

“2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinaţi cu prima doză.

Sunt veştile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecţie. Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii”, a anunțat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Premierul le-a reamintit românilor că de ei depinde tot și că trebuie să respecte măsurile de prevenire impuse și să devină responsabili, pentru că doar așa putem trece cu bine peste această criză sanitară.

Noi măsuri intră în vigoare de duminică

De duminică, 28 martie, românii trebuie să respecte noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Inițial, restricțiile decise joi ar fi trebuit să intre în vigoare de atunci, însă oamenii nu erau pregătiți, în special agenții economici.

Astfel, în localitățile în care incidența este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația va fi pemisă doar până la orele 20, iar la operatorii economici activitatea este permisă până la ora 18. Când incidența scade sub 3,5% la mie, se revine la vechiul orar.

De asemenea, când incidența crește la 7,5%, circulația este permisă până la ora 20 pe toată durata săptămânii, iar activitatea economică se restrânge până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii.

Operatorii economici cu activitatea de fitness vor avea suspendată activitatea acolo unde rata depășește 4 la mie, se va relua când scade la 3,5 la mie.

Admin