Cadavrul copilului căutat săptămâni întregi a fost găsit în descompunere, într-un loc greu accesibil

Cadavrul copilului căutat săptămâni întregi a fost găsit în descompunere, într-un loc greu accesibil

Imagini șocante în județul Arad! După aproape 3 luni de căutări, cadavrul băiețelului Corbei Sebstian Ionel a fost găsit. Poliția spune că era în descompunere, într-un loc greu accesibil. Un cioban l-ar fi găsit pe copil și a sunat la 112.

”Astăzi, 3 aprilie 2021,în jurul orei 13, postul de politie Mișca din jud. Arad, a fost sesizat de către un cioban aflat în zona localității Vânători, despre faptul că în

extravilanul localității, la o distanță de aproximativ 9 km, în linie dreaptă, într-un lăstăriș din apropierea unei păduri, a fost găsit cadavrul (în stare de descompunere), al unui copil.

În urma primelor verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a constatat faptul că, pe câmp, într-un loc greu accesibil, se află cadavrul unui copil aflat în

stare de descompunere, cu îmbrăcămintea și încălțămintea identică cu ale minorului Corbei Sebastian Ionel, dispărut de pe raza localității Vânători, în ziua de 09.01.2021.”, precizează IPJ Arad.

Sute de oameni au participat timp de mai multe săptămâni, alături de poliție și jandarmi, la căutarea micuțului, însă nu au reușit să îl găsească. Poliția a deschis un dosar penal pentru a se elucida modul în care a murit băiețelul de numai 7 ani. Se ia în calcul inclusiv pista uciderii, mai ales că este de neexplicat cum ar fi putut ajunge în locul în care a fost descoperit.

Vă reamintim dispariția lui Sebastian

Căutarea copilului de 7 ani din localitatea arădeană Vânători, a cărui dispariţie a fost sesizată pe 9 ianuarie, a fost oprită de forţele de ordine, însă poliţiştii vor continua cercetările.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat marţi, pentru Agerpres, că deşi zilnic au fost implicate forţe importante pentru căutarea copilului, acţiunile nu au condus la niciun rezultat.

„Investigaţiile vor continua şi, în măsura în care vor exista informaţii noi, căutările în teren vor fi reluate”, a precizat reprezentanta IPJ.

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19:00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

La căutări au participat sute de persoane – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai ISU, pădurari şi voluntari

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

În ultima săptămână, forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil.

Admin