Au făcut anunțul oficial! Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinarea

Au făcut anunțul oficial! Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinarea

Anunțul lui Valeriu Gheorghiță pentru românii care nu vor să se vaccineze. Coordonatorul campaniei de vaccinare are un mesaj pentru cetățenii care privesc cu scepticism acest vaccin.

El susține susține că ei trebuie să ia această decizie – de a se vaccina sau nu – doar după ce s-au informat foarte bine.

România este împărțită în ceea ce privește vaccinul COVID. Sunt pe de-o parte cei care se grăbesc să-l facă, fie chiar și cu încălcarea legii, și scepticii, care nu cred în beneficiile sale și nici în faptul că acesta ne-ar putea salva de pandemie.

Potrivit profesorului Alexandru Rafila, România trebuie să se ajungă la 100.000 de administrări de doze de vaccin pe zi, ca să se poată atinge până spre sfârșitul lunii septembrie obiectivul de imunizare a 60-70 la sută din populație.

Anunțul lui Valeriu Gheorghiță pentru românii care nu vor să se vaccineze

Campania de vaccinare se desfășoară pe etape. Prima vizează imunizarea personalului medical, pentru ca țara noastră să aibă forța de muncă de care avem foarte mare nevoie în această perioadă. Etapa a doua este destinată persoanelor vulnerabile, ceea ce va duce la scăderea numărului de decese provocare de COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a subliniat faptul că românii care refuză să facă vaccinul anti-COVID trebuie să aibă motive clare pentru acest lucru.

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)”, a spus acesta.

România, împărțită în privința vaccinului anti-COVID

Sondajele arată că circa 30% dintre români sunt indeciși în privința vaccinării, iar alți 30% spun că nu se vor vaccina. Autoritățile speră că mulți își vor schimba părerea prin puterea exemplului.

Cei mai mulți români se tem de efectele adverse ale vaccinului. “Cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. Au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii adverse majore la persoane cu istoric alergic de şoc anafilactic (…)”, a mai declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Guvernul ia în calcul relaxarea măsurilor

Se pare că protestele nu au lăsat autoritățile indiferente. Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul revenirea la restricțiile de săptămâna trecută, deși numărul cazurilor de COVID continuă să fie unul ridicat. Raed Arafat a anunțat că în acest moment sunt internate la ATI peste 1400 de persoane.

Închiderea magazinelor la ora 18.00 în weekend, în zonele unde rata de incidență a depășit 4 la mia de locuitori, și pe tot parcursul săptămânii acolo unde această rată a trecut de 7,5, a revoltat mii de români. Guvernul ar putea renunța la această măsură dacă se constată că aceasta duce la supraaglomerarea magazinelor.

Admin