Atenționare de călătorie. Românii care ajung în această țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

Atenționare de călătorie. Românii care ajung în această țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

De teama noului coronavirus, încă o țară a decis introducerea unor restricții suplimentare în perioada următoare. Ce ar trebui să știe românii care ajung în această țară?

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță noi reguli de călătorie pentru persoanele care urmează să ajungă în Polonia. Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, autoritățile din Polonia au decis ca toate persoanele care vin din statele membre ale Uniunii Europene să intre în carantină timp de 10 zile. 

Care sunt noile condiții de intrare în Polonia?

Pentru a reduce la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus, Guvernul polonez a decis introducerea unor noi măsuri restrictive. Astfel, noile restricții au intrat în vigoare pe data de 28 decembrie 2020 și vor fi menținute până pe 17 ianuarie 2021.

Guvernul polonez a decis ca toate persoanele care ajung în Republica Polonă din statele membre UE, inclusiv din România, indiferent dacă merg cu avionul sau cu autocarul, să intre în carantină pentru o perioadă de 10 zile.

La momentul intrării în țară, oamenii trebuie să declare locația unde urmează să se carantineze, iar autoritățile din Polonia au subliniat că toate costurile vor fi suportate de persoanele în cauză.

Cele 10 zile de carantină vor fi calculate începând cu ziua următoare intrării în Polonia, iar persoanele care ajung în această țară trebuie să facă publică adresa locației unde se vor carantina, dar și un număr de telefon la care pot fi contactate. 

În cazul persoanelor care ajung în Republica Polonă cu autoturisme personale, acestea nu vor mai fi obligate să stea în carantină timp de 10 zile. Vor fi exceptate de la obligativitatea intrării în carantină și persoanele care s-au vaccinat pentru COVID-19, elevii, studenții, cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Poloniei, dar și persoanele care călătoresc în interes de seviciu, cum ar fi militarii, marinarii, personalul aerian, corpul diplomatic. 

Deciziile au fost luate de autoritățile din Polonia pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, mai ales în contextul în care s-a constatat că noua tulpină este foarte contagioasă. 

Admin