Armata a recâștigat controlul asupra întregii regiuni Kiev. Zelenski spune că trupele ruse minează zonele din care se retrag

Război Rusia – Ucraina, ziua 38. Armata rusă a bombardar un cartier rezidenţial din zona Odessa. Potrivit guvernatorului regiunii au fost folosite rachete Iskander şi există cel puţin o victimă printre civili.

Conform CNN, forţele ruse s-au retras în mod neaşteptat de pe Aeroportul Antonov, din Hostomel, aflat la 28 de kilometri de Kiev. Hostomel a fost primul oraş important capturat de ruşi la începutul invaziei.

Forţele ucrainene au reuşit eliberarea oraşelor Bucha şi Irpin, dar Volodimir Zelenski avertizează că „cele mai grele bătălii” urmează în Donbass şi Harkov. La mai bine de o lună de începutul invaziei, au început evacuările civililor din Mariupol.

UPDATE 22:20 Trupele ucrainene au preluat controlul asupra întregii regiuni Kiev

Ucrainenii au recâștigat controlul asupra întregii regiuni Kiev, a anunțat sâmbătă viceministrul ucrainean al Apărării, Ganna Maliar. „Irpin, Boutcha, Gostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadator”, a transmis Maliar.

UPDATE 22:10 Kremlinul declară că tratativele cu Ucraina nu sunt uşoare, dar că este important să continue

Discuţiile dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei nu au fost uşoare, dar este important ca acestea să continue, a relatat sâmbătă agenţia de presă rusă RIA, care a citat o declaraţie făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat postului de televiziune belarus, care urmează să fie difuzat sâmbătă seara, Peskov a mai spus că Rusia ar dori să continue discuţiile cu Ucraina în ţara vecină Belarus, dar că Kievul nu este de acord cu ideea.

UPDATE 21:50 Zelenski avertizează că soldaţii ruşi se regrupează pentru un atac brutal în Donbas şi Harkov

Contraofensiva Ucrainei continuă cu succes în Nord şi în Sud, însă Estul ţării rămâne sub ameninţarea unui atac brutal al ruşilor. Preşedintele Zelenski avertizează că soldaţii ruşi se regrupează pentru un atac în Donbas şi în Harkov. Mai mult, pericolul ar putea veni şi din Transnistria, unde trupele ruse staţionate aici s-ar mobiliza. Republica Moldova a dezminţit însă informaţia.

Admin