ANAF, anunţ dezastruos pentru români. Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021

ANAF, anunţ dezastruos pentru români. Somaţiile se trimit  persoanelor cu datorii mai mari de 100 de lei şi mai vechi de șase luni.

Sunt vizate de aceste proceduri inclusiv firmele cu întârzieri la plată și penalizări, iar multe dintre ele sunt cele au avut de suferit din cauza pandemiei.

ANAF, anunţ dezastruos pentru români. Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021

Guvernul a venit cu un proiect la începutul pandemiei  pentru ca românii să-și poată amâna plata ratelor la bănci, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Prevederea poate fi prelungită sau nu, dar acest lucru o poate face doar un Guvern cu atribuții depline, ceea ce la acest moment România nu are. ABE – adică Autoritatea Bancară Europeană – venea recent cu ceva clarificări pe acest subiect. Și, evident, sunt apărate mai mult interesele băncilor, iar guvernele nu prea mai au ce face.

Începând din luna ianuarie, ANAF va avea la dispoziție informațiile despre toate conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice din România.

Instituțiile bancare vor avea la dispoziție zece zile ca să trimită toate informațiile despre conturi către Fisc pentru a fi introduse în registru.

Instituțiile obligate să furnizeze, pentru registru, informații despre conturile de plăți și conturile bancare sunt instituțiile de credit, cele de plată și instituțiile emitente de monedă electronică, scrie evz.ro, citând un comunicat de presă.

Registrul va fi operat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), conform OUG nr. 111/2020.

Admin