Alocațiile, majorate în această săptămână. Câți bani vor primi copiii

Mult așteptata creștere a alocațiilor ar urma să aibă loc în această săptămână, potrivit unor surse din presă. Proiectul, care a ajuns în fața Executivului, ar urma să fie adoptat prin decizie de Guvern.

Vești bune pentru copiii din România. Cândva în această săptămână, ar urma să primească, în sfârșit, mai mulți bani. Potrivit unor surse Digi24, proiectul de majorare a alocațiilor este pe masa Guvernului și ar urma să fie adoptat în această săptămână, cu anumite modificări.

Alocațiile vor fi majorate. Câți bani vor primi copiii

Conform acelorași surse, majorarea ar urma să fie între 10 și 20%, cel mai probabil urmând să fie vorba despre o creștere de 15%. Totodată, proiectul ar urma să fie adoptat într-un fel care permite o creștere progresivă, în funcție de buget, care va duce, în cele din urmă, la dublarea promisă.

Astfel, odată cu stabilirea cuantumului în funcție de buget, alocațiile ar urma să ajungă la dublare într-un termen undeva între 2 și 5 ani.

Ludovic Orban, despre dublarea alocațiilor

În urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban spunea că nu există suficienți bani astfel încât să se permită dublarea imediată a alocațiilor. Drept urmare, se lua în considerare încă de pe atunci o mărire cu 15% și o creștere progresivă.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, explica prim ministrul României.

Admin