Epidemia de coronavirus din Japonia se înrăutățește de la o zi la alta! S-a decretat stare de urgență într-o regiune – Pasarica

Epidemia de coronavirus din Japonia se înrăutățește de la o zi la alta! S-a decretat stare de urgență într-o regiune

În Japonia, situația epidemiei de coronavirus se înrăutățește în loc să se îmbunătățească, iar în regiunea Okinawa a fost decretată stare de urgență.

Omenirea se află într-un moment de cumpănă, în ceea ce privește pandemia de coronavirus pentru că, în foarte multe state, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește extrem de mult de la o zi la alta. Acesta este și cazul Japoniei, țară în care într-o regiune a fost deja implementată

Omenirea se află într-un moment de cumpănă, în ceea ce privește pandemia de coronavirus pentru că, în foarte multe state, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește extrem de mult de la o zi la alta. Acesta este și cazul Japoniei, țară în care într-o regiune a fost deja implementată starea de urgență.

Dat fiind numărul mare de infectări din ultima perioadă, autoritățile locale au decis să introducă starea de urgență în Okinawa, iar locuitorii vor fi carantinați la domiciliu vreme de 14 zile, pentru a evita infectarea în masă. Okinawa este o destinație turistică extrem de populară pentru japonezi, așa că autoritățile au dispus închiderea regiunii.

S-a decretat stare de urgență în Okinawa! Tensiuni mari între americani și japonezi

„Vedem o explozie a cazurilor. Declarăm stare de urgență,” a declarat guvernatorul provinciei Okinawa, Denny Tamaki, citat de thejakartapost.com. Mai mult decât atât, doar ieri au fost declarate 71 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar totalul a ajuns la aproape 400.

Din nefericire, din totalul bolnavilor, mai mult de jumătate (248 mai exact) sunt cetățeni americani, delegați ai armatei, fapt ce a dus la crearea tensiunilor între autoritățile din Japonia și cele americane.

Mai mult decât atât, pentru a ține situația epidemiologică sub control, înalții din Tokyo au decis ca barurile, restaurantele și localurile în care se face karaoke să se închidă mai devreme, la ora 22:00, pentru că sunt frecventate de foarte multe persoane, iar riscul epidemiologic este extrem de ridicat.