11 ani de la moartea Mădălinei Manole. Ce a scris regretata artistă în scrisoarea de adio

Mădălina Manole a fost una dintre cele mai iubite artiste din țara noastră. În urmă cu aproape 11 ani, frumoasa artistă a decis să-și pună capăt zilelor, pe motiv că nu mai putea trăia cu atâta povară în suflet.

”Fata cu părul de foc” a lăsat o scrisoare de adio în care a explicat gestul necugetat. Scrisoarea i-a șocat pe toți la acea vreme și a rămas ultima amintire de la artistă.

Scrisoarea de adio scrisă de Mădălina Manole

Mădălina Manole s-a sinucis în urmă cu aproape 11 ani. Nimeni nu și-a putut explica gestul ei de atunci, pentru că niciodată nu dăduse semne că ceva nu ar merge bine în familia ei și că ar avea probleme, niciodată nu vorbise cu nimeni despre lucrurile care îi măcinau sufletul. Nici măcar familia nu a știut de vreo suferință și toți cei care au cunoscut-o se întreabă ce a fost în mintea și sufletul ei atunci.

Mădălina Manole a avut o zi plină înainte de a se sinucide și chiar a mers la studio pentru repetiții, ziua următoare având concert. Când a mers acasă cu soțul ei, a ciocnit un pahar de șampanie, pentru că era ziua ei. În jurul orei 01.00, Mircea Petru ar fi adormit, iar la ora 02.00, Mădălina ar fi băut un pahar întreg de pesticid.

Aceasta ar fi căzut imediat în baie, dar a găsit puterea de a scrie un mesaj de adio pe telefon, prin care își cerea iertare pentru gestul făcut. Încă din primele rânduri, ea a explicat că îi iubește pe toți, de la soț și copil, până la părinți și frate și mărturisea că nu ei sunt vinovați pentru starea ei, pentru că mereu au iubit-o, ci este doar vina ea.

Ea a cerut în mesajul de adio ca cel mic să stea o perioadă la bunici și că ar vrea să știe că va avea mereu tot ce îi trebuie, cerând chiar să fie vândut orice bun, doar pentru ca Petru să nu ducă lipsă de nimic.

„Mi-a dăruit Dumnezeu – cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu, – cel mai mare şi minunat dar, copilaşul nostru, – cei mai buni si sacrificaţi părinţi din lume, – frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu!

Nu le merit, nu ştiu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos! Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa mea!

Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu, voi toţi mă iubiţi şi mi-aţi arătat lucrul acesta mereu, tot timpul! Și totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa! Aşa gândesc eu, aşa trebuie! Cum să închei rândurile astea? Cum? Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu!

Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata! Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare. Puicu meu – ai grijă de tot, atât cât poţi şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vina mea! şi să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sufletul lui!

Nu mă judecaţi, nu vă judecaţi dragii mei părinţi şi frate, mergeţi înainte de dragul copilului nostru şi de dragul lui Mihăiţă, vă implor! Vinde tot ce se poate vinde, casa, orice, teren, dar vreau să rămână bani pentru pui mic (şcoli), şi… pentru Mihăiţă, Marian, Mihaela” a fost mesajul artistei.

Când soțul său s-a trezit și a găsit-o, zăcea într-o baltă de sânge. La fața locului s-au deplasat salvatorii, dar nu s-a mai putut face nimic pentru marea artistă.

Fiul Mădălinei Manole a aflat adevărul

Fiul Mădălinei Manole are acum 11 ani și tatăl i-ar fi spus adevărul despre mama sa, care a decis să plece din această lume mult prea devreme. Petru ar fi aflat de la tatăl său că mama lui s-a sinucis și a înțeles situația, fiind un copil matur și inteligent, așa cum zic apropiații.

Copilul ar fi pus multe întrebări și ar fi avut multe curiozități despre mama sa și despre gestul extrem, informații pe care tatăl i le-a oferit. Se pare că soțul Mădălinei Manole a vorbit înainte cu psihologii, care i-au explicat exact cum ar trebui să procedeze.

Admin